SPRAT

Vi har hållit kurser inom standarden for Society of Rope Access Technicians (SPRAT) sedan år 2008, och är en stolt företagsmedlem i organisationen. Vi håller 7-10 kurser per år inom samtliga tre nivåer och har under åren utbildat fler än 300 reptekniker.

Vi har 1 av 30 SPRAT-evaluatorer i världen i företaget, grundaren David Norell. David anlitas för evalueringsuppdrag internationellt och har den senaste tiden evaluerat SPRAT-technicians både i Sverige, Danmark, Turkiet, Polen and Kanada.

Klätterservice Training center

Vi har hållit kurser inom SPRAT sedan år 2008 och har under åren utbildat fler än 300 reptekniker. Våra SPRAT Training centers är belägna i Malmö, Stockholm och Östersund och är moderna och väl anpassade för ändamålet.

Teoriklasserna håller vi i bekväma konferensfaciliteter och de praktiska övningarna utför vi i lokaler som möjliggör en stor variation av momenten inom standarden för certifiering inom SPRAT. Ramper och avsatser längs med lokalernas väggar gör att trainern kan komma nära deltagarna oavsett höjdnivån de befinner sig på.

Observera att lokalen för de praktiska övningarna i Stockholm är ouppvärmd så kläder anpassade för utomhusarbete rekommenderas.

Utrustningen vi lånar ut under kursens gång kommer från välkända tillverkare, håller hög kvalitet och är det senaste på marknaden. Utrustningen finns även till försäljning till konkurrenskraftiga priser.

Kursutbud och prislista

SPRAT Level 1 – Worker

Om du inte har någon förkunskap är detta kursen för dig. Du lär dig grunderna inom rope access; tekniker för att klättra upp och ner i rep, enklare riggning samt en räddning. Kursen är på 40 timmar (fem dagar), varav den sista dagen är examensdag med en SPRAT-evaluator. I kursen ingår lån av rope access utrustning, kursmaterial samt lunch (flervalsbuffé).

Pris: 13.900 kr plus moms.

SPRAT 1 – Kursinnehåll

SPRAT – Trainer

Utbildningen för dig som vill börja utbilda.
Utbildningen består av både teori och praktik varvat vilket säkerställer en hög nivå. Osäker på vilka förkunskaper som krävs? Kontakta oss så berättar vi mer.

 

Pris SPRAT – Trainer Level 1, 7 dagar: 19.000 kr plus moms.

Pris SPRAT – Trainer Level 2-3, 7 dagar: 19.000 kr plus moms.

SPRAT Level 2 – Technician

För dig som redan är certifierad SPRAT Level 1 och vill gå vidare i din rope access karriär. Du har arbetat i rep i minst 6 månader sedan din Level 1 certifiering och har loggat minst 500 timmar i din loggbok. Kursen är på 40 timmar (fem dagar), varav den sista dagen är examensdag med en extern SPRAT-evaluator. I kursen ingår lån av rope access utrustning, kursmaterial samt lunch (flervalsbuffé).

Pris 14.900 kr plus moms

SPRAT 2 – Kursinnehåll


SPRAT – Evaluering

Fristående evaluering. Vår auktoriserade SPRAT-evaluator David Norell finns tillgänglig för fristående evalueringsuppdrag över hela världen.

Pris 10.000 kr plus moms & resekostnader.

SPRAT Level 3 – Supervisor

Sista steget i SPRATs rope access program är att bli supervisor. Efter avklarad examen får supervisorn leda egna team, samt agera som arbetsledare för teamet och ansvara för att arbetet utförs säkert. Kursen är på 40 timmar (fem dagar), varav den sista dagen är examensdag med en extern SPRAT-evaluator. I kursen ingår lån av rope access utrustning, kursmaterial samt lunch (flervalsbuffé).

Pris 14.900 kr plus moms

SPRAT 3 – Kursinnehåll


SPRAT Refresher

För dig som vill förnya ditt certifikat på samma level. 2 dagar utbildning samt 1 dag evaluering.

Pris 10.995 kr plus moms

Köp modern och säker utrustning

Vi säljer alla former av utrustning från tillverkarna Petzl och Cresto med flera. Kontakta oss om du önskar rådgivning eller vill ha prisuppgifter.

Läkarundersökning

För att gå en kurs hos oss behöver du vara fullt frisk. Om du känner dig osäker rekommenderar vi en läkarundersökning samt arbets-EKG. Vid mast och stolparbete skall alla som klättrar över 13 meter göra en obligatorisk läkarundersökning enligt AFS 2000:6. Vi samarbetar med Globenhälsan i Stockholm och bokning kan göras genom oss på Klätterservice i samband med bokning av kurs.