Klätterservice AB grundades av David Norell 2007 i Mölle, nordvästra skåne. David har en bakgrund från friluftsvärlden kompletterat med en ekonomiutbildning samt ett par år inom bank. Första tiden var företagets verksamhet i form av klippklättringskurser för olika sällskap, företag med mera. Under tiden som David höll i klippklättringen så utbildade han sig inom reparbete (rope access) i Danmark. Han såg att det fanns potential för tjänsteutförande med hjälp av rep vid fastighetsskötsel och nybyggnation och samlade på kort tid på sig stor erfarenhet och ett omfattande internationellt nätverk inom branschen. Samtidigt började företagets affärsidé, struktur och fokus att ta form.

2009 flyttade David till Stockholm för att låta Klätterservice få möjligheten att ta nästa steg i utvecklingen (det finns ju lite fler höga hus där än i Mölle…). I Stockholm träffade David en likasinnad som också var intresserad av reparbete, Robert Källström – tredje generationens elektriker med ett stort kontaktnät bland Stockholms hantverkare. Hans nytänkande sinne passade Klätterservice perfekt!

David & Robert tog sig varsin telefonkatalog och började ringa upp byggföretag, fastighetsförvaltare m.fl. som skulle kunna vara intresserade av hantverkstjänster utförda av reparbetare. Det resulterade i ett större renoveringsprojekt på Läppstiftet i Göteborg som genomfördes i samarbete med andra duktiga reparbetare från Sverige.

2010 valde, den erfarne reparbetaren och tidigare alpinisten, Christophe Dance att följa med Robert och David på resan med Klätterservice. Klätterservice kom i kontakt med flera nya kunder som uppskattade vårt sätt att arbeta – kvalitet och enkelhet. Gröna Lunds Tivoli och JM Entreprenad blev ett par av Klätterservice viktigaste kunder som vi än idag arbetar mycket nära.

2012 var året då vi tillsammans förflyttade Klätterservice till nästa nivå. Anton bytte bana från IKEA Helsingborgs ledningsgrupp till att bli VD för Klätterservice. Detta gjorde att samtliga roller och personer i företaget kunde koncentrera sig på sin sak och område och därmed få ut mer och bättre tjänster för våra kunder.

Klätterservice består idag av drygt 30 medarbetare och har projektledningskontor i Malmö, Stockholm och Östersund. Vi är mycket stolta över att ha ett stort antal återkommande kunder som vi har en nära och personlig relation till. Dessa kunder uppskattar vårt sätt att arbeta och fokus när vi utför hantverkstjänster på hög höjd. Klätterservice – simplifies working at heights.

Klätterservice arbetar inom följande affärsområden: