Inspektion

Vi utför betonginspektioner i egen regi eller i samarbete med externa besiktingskonsulter såsom CBI Betonginstitutet. Vi inspekterar betongbyggnader och balkonger, inte minst mot svårtillgängliga innergårdar i innerstaden.

Våra inspektörer på Klätterservice har utbildning i betonginspektion och analys för att kunna utföra en kvalitativ inspektion. Vid behov tar besiktningskonsulter eller ingenjörer över för att analysera och göra tillståndsbedömning.

Större betonginspektioner som vi har genomfört:

  • Kaknästornet – total yttre okulär inspektion samt dokumentation med kärnborrprover.
  • Storfinnforsens & Ramsele Vattenkraftverk – in- och utvändig okulär betonginspektion med dokumentation.
  • Vattentorn Järna - total yttre okulär inspektion med kärnborrprover och scanning.
  • Vattentorn Södertälje - total yttre okulär inspektion med scanning.

Referens E.ON

Mellan juni 2013 till april 2014 har vårt betongteam inspekterat och dokumenterat status av två vattendammars betongkonstruktion. Den ena dammen är Sveriges största betongdamm. Okulär och mekanisk inspektion med en omfattande dokumentation har genomförts mycket effektivt med hjälp av reparbetare. För kunden har arbetet inneburit en fullständig kontroll över inspekterade ytor, professionella rapporter och en stor besparing jämfört med traditionella metoder.

Robert KällströmRobert Källström

SPRAT level 3, projektledare inom infrastruktur
Robert är utbildad i TR-Stål-N och Betong klass II och är vår nyckelkompetens inom betong och stål. Under åren har han varit ansvarig för bland annat besiktning av Kaknästornet och vattenkraftverken Storfinnforsen och Ramsele.